site realizat din iniţiativa şi cu spijinul Fundaţiei Aspera ProEdu

pagină de istorie, tehnică şi educaţie aviatică română
 
pagina principală
contribuţiile d-voastră »
publicaţii »
învăţământ aviatic »
idei de start
asociaţii şi fundaţii »
dicţionar de personalităţi
dicţionar de termeni
link-uri utile
hartă site
contact
cartea de oaspeţi
forum

Noutăţi

nu există noutăţi

Descarca Adobe Acrobat Reader Descarca WinRAR

Vizitatori unici:
716354


Link-uri utileDaca doriti sa adaugati un link in cadrul acestei pagini, va rugam sa completati formularul de mai jos:http://www.routech.ro - Accesorii simulatoare zbor


SC ce se ocupa cu relizarea de produse pentru iubitorii zborului simulat.


http://www.airliners.net - AIRLINERS.NET - Stealth Fighters Are For Wimps


Earth's biggest aviation photo database at your fingertips. Discuss aviation with professionals and enthusiasts in the world's most active aviation forum. Detailed data and history about most civil aircraft. The latest Aviation Industry News from all over the globe. Aviation related articles written by our users for our users.


http://aviatia.cda.ro - Revista Aviatia


Aceste pagini doresc sa aduca pe Internet rezultatul muncii a cativa pasionati de aviatie si de istoria aviatiei, care de cativa ani editeaza in conditii grele revista "Aviatia".<br /> Aceasta intreprindere nu ar fi putut avea succes fara munca plina de abnegatie a domnilor Ionel Becherete-Vadeni si Cornel Marandiuc si fara ajutorul inestimabil al multilor colaboratori, asa de multi incat nici nu putem sa-i enumeram pe toti. In acelasi timp tiparirea acestei reviste ar fi fost imposibila fara sponsorizarile obtinute de redactie atat de la firme cat si de la multe persoane private.


http://www.modelism.ro - MODELISM INTERNATIONAL


Site al editurii Modelism International S.A. din Bucuresti, care se ocupa cu editarea unei reviste de modelism si a unor carti în limbi de circulatie despre istoria aviatiei si marinei române (în special militare).<br /> Totodata firma ofera materiale pentru constructie, planuri si machete gata construite (vase, aparate de zbor, tancuri).<br /> Pe alt suport, si anume pe CD-uri editura face o merituoasa valorificare a unor marturii unice de istorie a aviatiei: escadrila alba, un interviu cu Ioan Milu, albumul de fotografii de razboi a locotenentului aviator Dobran, despre operatiunea Tidal Wave, ...


http://www.iar.ro - IAR S.A. Brasov


Site oficial al întreprinderii din Ghimbav, cu o prezentare destul de sumara, cuprinzând o listare a activitatilor (fara detalii). Mai bine ilustrat este cazul elicopterului PUMA - echipat cu sistem SOCAT.


http://www.eaa.org - EAA - The Leader in Recreational Aviation


EAA (Experimental Aircraft Association) a fost fondata în 1953 de un grup de particulari din Milwaukee, Wisconsin, interesati în constructia propriilor lor aparate de zbor. În timp, organizatia si-a extins interesele la constructii de aparate antice, clasice, de acrobatie aeriana, ultrausoare, helicoptere si chiar aparate lucrate manual (cu tehnici contemporane).<br /> Pentru a afla secretul succesului unei organizatii pornite ca o initiativa particulara restrânsa, merita urmarita cronologia acesteia si etapele cele mai importante în evolutie.


http://www.flight-history.com - Flight History.com


Un site foarte accesibil prin continut, realizat de iubitori ai zborului care are o arhiva de fotografii impresionante si de foarte buna calitate, dar si alte rubrici atractive cum sunt arhiva de descrieri (pentru aparate), descrieri tehnice si picturi cu subiecte aviatice.


http://www.chandelle-jah.com - Chandelle. A Journal of Aviation History


O revista pe internet care apare de trei ori pe an si aduna articole si orice alte materiale de istorie a aviatiei. Propunerile autorilor sunt preluate direct si aranjate de editor.<br /> Are un glosar de termeni aviatici în engleza si franceza.


http://geocities.com/roynagl/aeroplanes.htm - Aeroplanes!


Site anglofon cu articole si fotografii de epoca, având mai multe rubrici de istorie a aviatiei extrem de bine ilustrate cu articole si fotografii de epoca: aeroplane, mitinguri aviatice, aeronave (chiar baloane), aviatori printre care o categorie parte - aviatori postali), hidroavioane, rachete.<br /> Înca din pagina de intrare se face o selectie de site-uri aviatice cu rubricile: aviatie timpurie (de pionierat), aviatie civila, aviatie militara, primul razboi mondial, al doilea razboi mondial, simulatoare de zbor, muzee aviatice on-line din Australia, Canada, Germania, Noua Zeelanda, Pakistan, Polonia, Rusia, Anglia, Statele unite, etc.. Nu sunt uitate site-urile de modele aviatice si cele oficiale ale fortelor aeriene (militare) din toata lumea.


http://www.wolfhound.org.uk - Aero and other origines


Un site englezesc relativ recent (functioneaza din anul 2000), care aduna informatii despre motoare autopropulsive si ingineri care au lucrat în domeniu între anii 1920-1970.

Pagina [ « ] [ ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] 4 [ 5 ] [ ] [ » ] Afişează înregistrările 31 - 40 din 42

Distribuie pagina pe...
© 2003 - 2024 Aspera ProEdu. toate drepturile rezervate.