site realizat din iniţiativa şi cu spijinul Fundaţiei Aspera ProEdu

pagină de istorie, tehnică şi educaţie aviatică română
 
pagina principală
contribuţiile d-voastră »
publicaţii »
învăţământ aviatic »
idei de start
asociaţii şi fundaţii »
dicţionar de personalităţi
dicţionar de termeni
link-uri utile
hartă site
contact
cartea de oaspeţi
forum

Noutăţi

nu există noutăţi

Descarca Adobe Acrobat Reader Descarca WinRAR

Vizitatori unici:
698052


Cartea de oaspeţi


Semnaţi în cartea de oaspeţi


Data semnăturii: August 04, 2010
Nume: Daniel Focsa
Localizare: Bucuresti
Comentariu:

Anunt pe toti iubitorii istoriei aviatiei ca in curand va aparea lucrarea semnata de mine, dedicata biografiei comandorului Dan Vizanty, fost comandant al Grupului 6 Vanatoare, unul dintre primii asi ai aviatiei de vanatoare. Cartea va avea in jur de 250 de pagini, o prefata semnata de distinsul istoric Neagu Djuvara si o postfata scrisa de fiica pilotului. Cartea va beneficia de asemenea de fotografii de epoca, multe inedite. Lucrarea va fi publicata la una dintre cele mai mari si prestigioase edituri din Romania si se va gasi in toate librariile din tara.


Data semnăturii: July 07, 2010
Nume: Florea Catalin Ionut
Localizare: Alexandria
Comentariu:

Bravo Sorine! Interesant articol! Am fost colegi de catedra la GSA Rosiorii de Vede! Ai fost singurul care ti-ai dat seama de acel avion din plansa de expozitie!


Data semnăturii: April 24, 2010
Nume: Antoniu
Localizare: Bucuresti
Comentariu:

Pentru Dl.Brezutzu din Giurgiu.
Domnule, faptul ca nu agreezi o carte, cum scrie autorul,sau parerea de rau pentru banii dati - aveti tot dreptul la o astfel de opinie.
Dar, numeni nu va da dreptul sa jigniti, ma refer la afirmatiile care urmeaza in interventia dvs.
Rog moderatorii sa excluda interventia acestui domn, care nu-si are locul intr-un Site de cultura, dar si interventia mea.
Va multumesc!


Data semnăturii: April 21, 2010
Nume: Brezutzu
Localizare: Giurgiu
Comentariu:

carte a lui vasile tudor din 2006 cu razboiul aerian este praf! imi pare rau ca am dat banii pe ea, apropo, cati ani are acest autor? daca are prea multi sa isi plimbe nepotii!parca sunteti o gasca! sa imi dati banii inapoi!!!


Data semnăturii: January 11, 2010
Nume: Firu Mihai
Localizare: Bucuresti
Comentariu:

DL. Comandor Aviator in Retragere Firu Mihai, erou al celui de-al doilea razboi mondial, il cunoaste pe dl. Dumitru Gheorghe, si v-ar putea da informatiile de care aveti nevoie. Il puteti contacta la nr. de telefon 021/317.53.99

Nascut in municipiul Bailesti, judetul Dolj; intrat in Aviatia Militara Romana in anul 1939; iesit la pensie in anul 1987.
Brevetat pilot de razboi si avansat sublocotenent, in anul 1949. A indeplinit functii de pilot, comandant de subunitati; a activat in comandamente, Ministerul Fortelor Armate, aviatia civila. A indeplinit functii de executie, organizare, conceptie.
La luptele pentru apararea patriei a participat ca soldat in cadrul Grupului 6 Vanatoare.
Este licentiat in stiinte militare si management.
A tiparit si editat:
- Suflet de zburator; schite, nuvele, povestiri: 1955
- Povestiri despre aviatori: 1958
- Aripi Romanesti (in colaborare): 1969
- Aripi Inflacarate; istorioare in versuri,
- Editura Libera VOX, Bucuresti, 2003
**********************************************************

Daca mai traieste vreunul din colegii aviatorului Dumitru Gheorghe, cazut in aprilie '44 langa Ploiesti, il rog sa ma contacteze. Sunt nepotul lui si as dori sa cunosc cate ceva despre el. philipgiant25@yahoo.com


Data semnăturii: January 11, 2010
Nume: Firu Mihai
Localizare: Bucuresti
Comentariu:

Comandor aviator Firu Mihai este in viata, si va multumeste pentru postarea pe internet a lucrarii "Suflet de Zburator". Daca doriti sa-l contactati, o puteti face la numarul de telefon 021/317.53.99
Cu respect si multumiri.
Firu Mihai


Data semnăturii: January 10, 2010
Nume: Filip
Comentariu:

Daca mai traieste vreunul din colegii aviatorului Dumitru Gheorghe, cazut in aprilie '44 langa Ploiesti, il rog sa ma contacteze. Sunt nepotul lui si as dori sa cunosc cate ceva despre el. philipgiant25@yahoo.com


Data semnăturii: October 24, 2009
Nume: Lupe Cindrel
Comentariu:

Buna ziua!
Toate aprecierile pozitive, pentru situl pe care l-ati creat.
Va rog sa-mi comunicati daca e posibil sa va trimit, pentru publicare, biografia unui ofiter aviator roman care ne-a parasit anul acesta, la varsta de 97 de ani, Gl.Fl(r) Victor Ioan SOIMA.
Nascut in 1913, a fost pilot militar in armata romana, inginer mecanica aviatica, ofiter in armata romana in al doilea razboi, ofiter in armata RPR ulterior, pilotul avionului prezidential, pensionat in 1965 (col-r) si avansat in 1991. Dupa 1965 a fost directorul aeroportului Baneasa si unul dintre cei care au impus avionul BAC-1-11 in flota civila. Un om exemplar, de inalta tinuta, ca majoritatea pilotilor Romaniei.
Va multumesc pentru atentie, raspunsul mi-l puteti trimite la adresa cindrel@free.fr


Data semnăturii: September 26, 2009
Nume: Ravan Ionut Dobrica
Localizare: Brasov
Comentariu:

Buna seara!
Vreau sa ii anunt pe cei ce se ocupa de acest site despre lansarea unui site dedicat exlusiv avionului de vanatoare IAR 80. Momentan site-ul este abia la inceput si inca lucrez la el. Sper sa putem initia o colaborare intre cele doua site-uri care sa vizeze aviatia militara romana in general si avionul IAR 80 in special.
Numai bine!


Data semnăturii: May 29, 2009
Nume: Sorinela Radu
Comentariu:

Ieri 28 mai 2009 de Ziua Eroilor si Inaltarea Domnului la Colonesti,jud. Olt, la sarbatoarea pentru cinstirea eroilor aviatori si ai eroilor din comuna in care s-a nascut Serbanescu in urma cu 97 de ani, a fost adus un pios omagiu, in spiritul frumoaselor traditii locale si al respectului pentru neamul romanesc, la Monumentul "Trepte spre Cer" al Eroilor, de catre elevii si profesorii de la Scoala cu clasele I-VIII Cpt. Av. Al. Serbanescu impreuna cu Fundatia Serbanescu din Bucuresti, reprezentata de presedintele acesteia Eleonora Arbanas,alaturi fiind si reprezentanti ai administratiei publice locale. S-au depus jerbe si buchete de flori in semn de recunostinta vesnica pentru patronul lor spiritual si pentru toti eroii localitatii Colonesti.
Reamintesc ca Monumentul Trepte spre Cer, realizat de Fundatie si Primaria Colonesti, a fost dezvelit anul trecut pe 5 iunie, tot de Ziua Eroilor si Inaltarea Domnului in cadrul unui ceremonial militar-religios organizat de Fortele Aeriene.

Cinste tuturor.
A consemnat, Sorinela R.

Pagina [ « ] [ ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] 4 [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ ] [ » ] Afişează înregistrările 31 - 40 din 85

© 2003 - 2024 Aspera ProEdu. toate drepturile rezervate.