site realizat din iniţiativa şi cu spijinul Fundaţiei Aspera ProEdu

pagină de istorie, tehnică şi educaţie aviatică română
 
pagina principală
contribuţiile d-voastră »
publicaţii »
învăţământ aviatic »
idei de start
asociaţii şi fundaţii »
dicţionar de personalităţi
dicţionar de termeni
link-uri utile
hartă site
contact
cartea de oaspeţi
forum

Noutăţi

nu există noutăţi

Descarca Adobe Acrobat Reader Descarca WinRAR

Vizitatori unici:
640745


Publicaţii » Cărţi

René CHAMBE
Casca de zbor (roman)

René CHAMBE

Casca de zbor (roman)


Editura Militara, Bucuresti 1980
Prefata: Matei I. Oroveanu
Traducere din limba franceza: Despina Micaela BogzaOfiter de aeronautica,Chambe a participat la instruirea personalului navigant român, apoi a acţionat operaţional în escadrila no 1 (Nieuport) a aviaţiei noastre la Galaţi, apoi la Răcăciuni, apoi la Borzeşti, în cadrul Grupului 1 Aeronautic afectat Armatei a II-a Română.

Faptul că în carte, se vorbeşte de o escadrilă vânătoare având atât personal român cât şi personal aliat (inclusiv comandantul) nu trebuie să mire. Asemenea cazuri au fost destule. Dar ar fi bine ca cititorul să reţină că, indiferent de echipajele ei, escadrila era românească şi eşalonul ei superior era tot românesc, acesta fiind regimul întregii aeronautici pe frontul român, în războiul din anii 1916-1918. (Matei Oroveanu)

Scopul acestei rubrici este de a informa vizitatorii noştri de apariţia, în decursul timpului, a unor cărţi cu subiect aviatic. Vom încerca totodată să oferim în acest cadru toate detaliile pe care le deţinem pentru procurarea acestor titluri, însă nu ne implicăm în (nu intermediem) comercializarea cărţilor prezentate.

Distribuie pagina pe...
© 2003 - 2022 Aspera ProEdu. toate drepturile rezervate.