site realizat din iniţiativa şi cu spijinul Fundaţiei Aspera ProEdu

pagină de istorie, tehnică şi educaţie aviatică română
 
pagina principală
contribuţiile d-voastră »
publicaţii »
învăţământ aviatic »
idei de start
asociaţii şi fundaţii »
dicţionar de personalităţi
dicţionar de termeni
link-uri utile
hartă site
contact
cartea de oaspeţi
forum

Noutăţi

nu există noutăţi

Descarca Adobe Acrobat Reader Descarca WinRAR

Vizitatori unici:
718496


Publicaţii » Cărţi

Asociaţia Instructorilor de Zbor
S-a dus toamnă după toamnă...

Asociaţia Instructorilor de Zbor

S-a dus toamnă după toamnă...


Cronica întâlnirilor de la Sânpetru a foştilor instructori de zbor fără motor

Registrul istoric AIPPR, Braşov 2010 (ediţie facsimilată, 270 pag., format A4)
Redactat de Nicolae Conţu, Olga Gionea, Constantin Atanasiu, Carmen Conţu"Încet, încet ne strângem în faţa hangarului nou unde cercul de bănci şi masa destinată prezidiului au fost din timp aşezate de Munteanu Cornel şi ajutoarele lui, salariaţi ai aeroclubului.
Tudor Vasile, fost instructor la Piteşti, care lucrează încă la Întreprinderea de Autoturisme Piteşti, mare pasionat de istoria aviaţiei româneşti anunţă începerea festivităţii. Propune apoi prezidiul format din:
  • Galea Ioan, comandantul aeroclubului "M. Zorileanu", Braşov
  • Conţu Nicolae - pilot de recepţie planoare şi avioane, fost instructor de zbor fără motor din 1952, comandantul şcolii de pilotaj de la Dezmir, Cluj între anii 1957-1969, apoi comandant al Aeroclubului Braşov până în 1978, locţiitor pentru zbor la ACR, inspector de zbor la DAC, fiind şi secretar adjunct F.A.R.
  • Frăţianu Georgeta, secretară la Consiliul comunei Sânpetru, reprezentând autorităţile locale care au fost întotdeauna alături de şcoala de pilotaj din localitate.
  • Noviţchi, Vladimir, ing., fost instructor de zbor şi instructor şef la Sânpetru şi apoi constructor de planoare la Reghin pe vremea când se construia Pescăruşul, Partizanul, iar micul planor al tuturor planoriştilor, acel Baby binecunoscut primise capotă închisă, ca să nu mai vorbim despre despre planoarele de faza I Pionier şi dubla de fază I Stahanov, care a format în anii prin anii 1953-1960 multe serii de planorişti, în diferite şcoli din ţară. Şi-a încheiat activitatea la ICA Ghimbav, lucrând ani în şir alături de colectivul format de cel care a fost ing. Iosif Şilimon.
  • Bogdan Cornel, instructor de zbor din 1938,...
[extras din procesul-verbal al ediţiei a VI-a a întâlnirii de la Sânpetru, 20 septembrie 1988]


Scopul acestei rubrici este de a informa vizitatorii noştri de apariţia, în decursul timpului, a unor cărţi cu subiect aviatic. Vom încerca totodată să oferim în acest cadru toate detaliile pe care le deţinem pentru procurarea acestor titluri, însă nu ne implicăm în (nu intermediem) comercializarea cărţilor prezentate.

Distribuie pagina pe...
© 2003 - 2024 Aspera ProEdu. toate drepturile rezervate.