site realizat din iniţiativa şi cu spijinul Fundaţiei Aspera ProEdu

pagină de istorie, tehnică şi educaţie aviatică română
 
pagina principală
contribuţiile d-voastră »
publicaţii »
învăţământ aviatic »
idei de start
asociaţii şi fundaţii »
dicţionar de personalităţi
dicţionar de termeni
link-uri utile
hartă site
contact
cartea de oaspeţi
forum

Noutăţi

nu există noutăţi

Descarca Adobe Acrobat Reader Descarca WinRAR

Vizitatori unici:
584720


Publicaţii » Cărţi

Cezar Adonis MIHALACHE
Călător pe uliţele cerului. Georges Nicolaie Craioveanu, omul de dincolo de legendă

Cezar Adonis MIHALACHE

Călător pe uliţele cerului. Georges Nicolaie Craioveanu, omul de dincolo de legendă


Editura PILOT Magazin
ISBN 978-973-0-06662-3La Iaşi stupoare însă. Autorităţile moldave nu au aprobat survolarea graniţei decât în condiţii speciale. Ceva în genul: "Puteţi zbura, dar, unu la mână, doar pe traseul pe care vi-l dăm noi (fără ca voi să-l ştiţi!) şi doi, numai cu un reprezentatnt al armatei la bord (care urma să comunice traseul chiar în timpul zborului !)"

Să pui un om la bord nu era o problemă. Dar marele semn de întrebare a fost când piloţii sportivi de la aeroclubul Iaşi i-au avertizat ce înseamnă de fapt să urmezi traseul dat de armata de peste Prut. Era o chestiune cu ocolişuri, cu întoarceri şi reveniri, pentru a evita orice zonă militară ori posibilitatea de reţine detalii. Mai ales că se trecea peste multe unităţi militare în care soldaţii munceau din greu, ca la ocnă. Ca la ocnă, la propriu, pentru că acolo erau de fapt deţinuţi politici îmbrăcaţi cu efecte militare casate, unităţile fiind lagăre de muncă.

Aşa că echipajul a luat o decizie inspirată. Deplasarea în cadrul caravanei auto ce-i însoţise de la sol. Au pliat aparatul, l-au pus pe remorcă şi au plecat peste graniţă cu maşinile.

La graniţă au avut şi alte întârzieri. Ba că vameşii sunt la un botez, ba că una-alta (graniţa se trecea la Sculeni, punct rezervat corpului diplomatic şi cam lipsit nu numai de activitate, dar şi de bun simţ şi operativitate din partea vameşilor). Dar cel mai dramatic a fost când, ajunşi la Chişinău, li s-a spus că nu au voie să zboare pe deasupra oraşului. Mai ales cu tricolorul românesc în coadă. [pag. 74-75]Scopul acestei rubrici este de a informa vizitatorii noştri de apariţia, în decursul timpului, a unor cărţi cu subiect aviatic. Vom încerca totodată să oferim în acest cadru toate detaliile pe care le deţinem pentru procurarea acestor titluri, însă nu ne implicăm în (nu intermediem) comercializarea cărţilor prezentate.

Distribuie pagina pe...
© 2003 - 2021 Aspera ProEdu. toate drepturile rezervate.