site realizat din iniţiativa şi cu spijinul Fundaţiei Aspera ProEdu

pagină de istorie, tehnică şi educaţie aviatică română
 
pagina principală
contribuţiile d-voastră »
publicaţii »
învăţământ aviatic »
idei de start
asociaţii şi fundaţii »
dicţionar de personalităţi
dicţionar de termeni
link-uri utile
hartă site
contact
cartea de oaspeţi
forum

Noutăţi

nu există noutăţi

Descarca Adobe Acrobat Reader Descarca WinRAR

Vizitatori unici:
584717


Publicaţii » Cărţi

Titel STÂRCU
Aeroclubul "OLTENIA" Craiova - 75 de ani de la fondare (1933-2008)

Titel STÂRCU

Aeroclubul "OLTENIA" Craiova - 75 de ani de la fondare (1933-2008)


Editura SITECH Craiova 2008
ISBN 978-973-746-995-3În anul 1989, activitatea de zbor a început în ziua de 27 februarie şi s-a încheiat în ziua de 4 noiembrie, efectuându-se 2735 starturi cu 489 ore şi 57 minute de zbor şi 2350 km zbor distanţă, în cele 73 de zile cu activitate de zbor. Au obţinut calificarea de "instructor zbor planor profesionist" piloţii: Radu Radinoiu (decizia nr 138 din 6 septembrie 1989), Mircea Silviu Opriş (decizia nr 157 din 3 octombrie 1989) şi Florin Stauceanu (decizia nr 158 din 3 octombrie 1989) fiind încadraţi pe calificarile respective în cadrul aeroclubului, şoferul Gheorghe Maricica s-a transferat la Întreprinderea de Gaze Craiova, iar mecanicul de avion planor George Jianu s-a transferat la Aerobaza Craiova.

...

Activitatea de zbor a început în aceiaşi notă de optimism ca şi în ceilalţi ani, piloţii manifestând dorinţa maximă de a-şi realiza clasificările sportive stabilite la programul de cursuri. Pentru acest motiv zborul cu sportivii din categoriileantrenament şi performanţăa început în ziua de 16 martie 1989 cu zboruri de reantrenare, vrie, angajări şi controale în tehnica pilotajului în vederea executării de zboruri în simplă comandă (SC) şi trecerii pe planoarele de tip monoloc (SC). Activitatea de zbor s-a desfăşurat în colaborare cu Aeroclubul "H.Coandă" din Piteşti pe tot parcursul anului. Au fost prezenţi pe aerodromul Balta Verde următorii instructori şi piloţi: Florian Covic, Dan Petrescu, Mihai Arbore, Mihail Nae şi Nicolae Bădică.

S-a constituit lotul judeţean de băieţi (Radu Rădinoiu, Florin Stăuceanu, Mircea Silviu Opriş şi Fredi Eugen Bârsan) şi lotul de fete (Carmen Daniela Rilla şi Cristina Janna Petrescu), loturi care să reprezinte Aeroclubul în competiţiile naţionale.

Scopul acestei rubrici este de a informa vizitatorii noştri de apariţia, în decursul timpului, a unor cărţi cu subiect aviatic. Vom încerca totodată să oferim în acest cadru toate detaliile pe care le deţinem pentru procurarea acestor titluri, însă nu ne implicăm în (nu intermediem) comercializarea cărţilor prezentate.

Distribuie pagina pe...
© 2003 - 2021 Aspera ProEdu. toate drepturile rezervate.