site realizat din iniţiativa şi cu spijinul Fundaţiei Aspera ProEdu

pagină de istorie, tehnică şi educaţie aviatică română
 
pagina principală
contribuţiile d-voastră »
publicaţii »
învăţământ aviatic »
idei de start
asociaţii şi fundaţii »
dicţionar de personalităţi
dicţionar de termeni
link-uri utile
hartă site
contact
cartea de oaspeţi
forum

Noutăţi

nu există noutăţi

Descarca Adobe Acrobat Reader Descarca WinRAR

Vizitatori unici:
506402


Cartea de oaspeţi


Semnaţi în cartea de oaspeţi


Data semnăturii: December 11, 2008
Nume: Asociatia "aripi Romanesti"
Localizare: Bucuresti
Comentariu:

COMUNICAT DE PRESA
Asociatia "Aripi Românesti"
Departamentul de Relatii Publice
Comunicat nr. 001 din 02.11.2008
Persoana de contact: Dragos DOBRE, Vicepresedinte
Telefon: 0723.544.655
E-mail: pr@aripiromanesti.ro
Pasionatii de aviatie din România au o asociatie proprie.
Începând cu 02 Noiembrie 2008, ca urmare a activitatii unui grup de initiativa din care fac parte mai multi pasionati de aviatie din România a luat fiinta Asociatia "Aripi Românesti". Asociatia "Aripi Românesti" este o organizatie neguvernamentala si apolitica, ce are ca scop promovarea aviatiei si zborului în toate formele sale, dar în special promovarea aeronauticii si aviatiei românesti în tara si peste hotare.
Înfiintarea Asociatiei "Aripi Românesti" este un pas firesc având în vedere nivelul redus de informare al tinerilor - si nu numai - în ceea ce priveste aviatia în general si situatia aeronauticii din Romania în particular.
Asociatia îsi propune sa contribuie la promovarea aviatiei, cu precadere la promovarea aviatiei si aeronauticii românesti si sa ajute la educarea si sensibilizarea opiniei publice, în special a tinerilor, cu privire la aviatie si la activitatile adiacente acesteia. Aditional, asociatia si-a propus sa ajute la informarea persoanelor interesate cu privire la situatia curenta din domeniul aviatiei si aeronauticii si la pastrarea si promovarea istoriei aviatiei, îndeosebi a aviatiei românesti.
Online, pe suport scris sau vizual, prin evenimente sau participari în proiecte, Asociatia "Aripi Românesti" va aduce un aer proaspat în ceea ce priveste modul de perceptie al aviatiei.
Ca urmare a initiativei de înfiintare a Asociatiei Aripi Românesti, a fost ales si un prim consiliu director. Acesta are sarcina de a duce la îndeplinire obiectivele organizatiei, care, pe termen scurt, includ atragerea de voluntari si colaboratori pentru realizarea proiectelor din cadrul asociatiei.
Astfel, primul consiliu director al Asociatiei "Aripi Românesti" este format din trei persoane alese prin vot de catre membrii fondatori ai asociatiei, acestia fiind: Mihai Floriean (Presedinte), Razvan Sasu (Secretar General) si Dragos Dobre (Vicepresedinte si responsabil de comunicare).
Persoanele care doresc sa se implice activ în promovarea aviatiei, în educarea si dezvoltarea comunicarii pe teme aviatice, în pastrarea istoriei aviatiei din Romania sau vor sa se implice în proiectele asociatiei sunt invitate sa contacteze asociatia.
Pentru detalii suplimentare puteti scrie pe adresa asociatia@aripiromanesti.ro, mesajele fiind preluate de catre membrii din consiliul director.
BUCURESTI
02 Noiembrie 2008


Data semnăturii: November 24, 2008
Nume: Circa Viorel Octavian
Comentariu:

Un site foarte interesant care merita avut in vedere de toti pasionatii de aviatie.


Data semnăturii: September 24, 2008
Nume: Oltean Cornel
Localizare: Alba Iulia
Comentariu:

O initiativa binevenita, de a crea un site cu un astfel de profil. este laudabil faptul ca inca mai sunt oameni care isi intorc fata spre trecut, dar mai ales nu lasa sa se estompeze amintirea unor adevarati eroi. Bravo celor care au lansat acest site. Asa ca idee, de ce nu se repatriaza ramasitele lui \"Bazu\", toate tarile isi omagiaza eroii iar noi am uitat de As-ul nr 1, mare pacat.


Data semnăturii: May 29, 2008
Nume: Pr. Vasile Cristian Nita
Localizare: Slobozia
Comentariu:

Felicitari pentru realizarea acestei minunate pagini de istorie,tehnica si educatie aviatica romana.
Pr. Vasile Cristian Nita


Data semnăturii: March 21, 2008
Nume: Iulian Grigoriu
Localizare: Bucuresti
Comentariu:

Tatal meu a lucrat in ACC un mare om - Grigoriu Ilie, inca este in viata cine i-l cunoaste sa ma contacteze pe mail sa poata intra in legatura cu el.
Cu stima pentru meseria voastra.


Data semnăturii: February 29, 2008
Nume: Mugur Docea
Comentariu:

Se tot aminteste de asul aviatiei noastre de vanatoare: Bazu Cantacuzino.
De ce nu se face nimic pt a fi adus acasa din Spania?


Data semnăturii: February 20, 2008
Nume: Camelia Garbaciu
Localizare: Bucuresti
Comentariu:

Nici nu imi vine sa cred ca am gasit o pagina dedicata aviatorilor romani.
Intimplarea mi-a scos in cale acest site. Tatal meu a fost pilot militar, a murit in misiune si desigur m-am solidarizat rapid cu frumoasa dumneavoastra actiune/activitate.
Felicitari, pilotii romani, performeri dar oameni si ei, merita admiratie cu gesturi deschise! Bravo!

Camelia Garbaciu


Data semnăturii: November 20, 2007
Nume: Veria
Comentariu:

Am gasit din intamplare pagina cu vulturul Ilie. Am o mica adaugare de facut: Parintele Popa nu era numai protoereu al landului Baden-Wurtemberg ci in toata Germania si Elvetia.


Data semnăturii: September 25, 2007
Nume: Dan_moldovan
Localizare: Bucuresti
Comentariu:

1958...in acest an s a hotarit transferarea activitatii de pe aerodromul Pipera in cadrul aeroportului Baneasa!!...in locul atelierelor fiind amenajat Combinatul de industrializare a lemnului Pipera!!!....o hotarire impusa(vezi fabrica de avioane Brasov-transformata in fabrica de tractoare)si care a dus la disparitia ARMV-2!!! Personalul a fost mutat initial intr o cladire cu etaj de linga podul Baneasa (fosta a IRA Grivita-actualmente-Romantic FM)si era organizata astfel:parter-fabricatiesi elici,etaj-aparate de bordsi radio.Odata cu inceperea activitatii hangarului Buzau (hangarul a fost demontatde la Buzau si remontat la Baneasa)si cu dezvoltarea unor noi cladiri si ateliere , personalul a fost mutat pe bul. Ficusului 44 -Intreprinderea de Reparatii Material Aeronautic-Baneasa.Va prezint specialistii din citeva ateliere:aparate de bord-Lesaru Nicolae-maistru,Moldovan Ioan-girorizont,Stoian Alexandru-ceasornicarie,Rizea Ion,Marian Radulescu,Patrascu Niculina,Popa Ion-maistru,col.Dumitrescu-elici,col. Tarala -comisia militara,radio-Bonu Anghel-maistru-radio compas,Esanu Ilie-radio altimetru,echipa vesela de la montaj:Ghita,Radu(piticu)Grecu si Subsemnatul , alcatuiau un colectiv unit care alaturi de ceilalti specialisti au contribuit la buna desfasurare a activitatii pe aeroportul Baneasa si afirmarea aviatiei Romane pe plan intern si international!!! ....au fost CEI MAI FRUMOSI ANI!!!


Data semnăturii: August 18, 2007
Nume: Dan_moldovan
Localizare: Bucuresti
Comentariu:

Cei mai frumosi anii!!... La sfirsitul discutiei avute cu batrinul structurist Moldoveanu Ilie, am trecut in revista si numele a citiva supravietuitori ai acestei perioade, dupa mine foarte importanta al aviatiei Romane, reprezentind activitatea de la ARMV-2 aerodromul Pipera si, plin de uimire, am auzit ca unul din cei mai buni prieteni Stoian Alexandru, inca traieste!!!... Mi am propus ca de urgenta sa iau legatura cu acesta si... m-am deplasat pe o mica staduta ce da din str. Barbu Vacarescu... cind a aflat cine sint, ochii i s-au umplut de lacrimi!!!... si iata ce am aflat... tata MOLDOVAN IOAN lucra la atalierul aparate de bord inca din 1950, dl. Stoiana venit in 1954 si a avut colegi de atelier: PETCU ION, LAZAR COSTICA, TUDORIE GHEORGHE (MARIAN), PEZACOVSKI VIRGIL (maistru), LESARU NICOLAE (sef sector) iar la atelierul radio OPREA MIHALACHE. Acesti specialisti cu inalta calificare au asigurat buna desfasurare a activitatilor depuse in cadrul ARMV-2. Am apelat la amintirile mai virsnicilor mei colegi pentru a evidentia contributia de seama adusa de personalultehnic de la sol, de faptul ca, alaturi de piloti de exceptie cum ar fi CONSTANTIN MANOLACHE, care in acesti ani si a desfasurat activitatea pe acest aerodrom, au contribuit din plin la afirmarea aviatiei Romane atit pe plan intern cit si pe plan international!!!... Au fost CEI MAI FRUMOSI ANI!!

Pagina [ « ] [ ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] 6 [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ ] [ » ] Afişează înregistrările 51 - 60 din 87

© 2003 - 2019 Aspera ProEdu. toate drepturile rezervate. realizat de bratech.ro
Vanzare case, apartamente, terenuri, inchiriere garsoniere, spatii comerciale