site realizat din iniţiativa şi cu spijinul Fundaţiei Aspera ProEdu

pagină de istorie, tehnică şi educaţie aviatică română
 
pagina principală
contribuţiile d-voastră »
publicaţii »
învăţământ aviatic »
idei de start
asociaţii şi fundaţii »
dicţionar de personalităţi
dicţionar de termeni
link-uri utile
hartă site
contact
cartea de oaspeţi
forum

Noutăţi

nu există noutăţi

Descarca Adobe Acrobat Reader Descarca WinRAR

Vizitatori unici:
533573


Publicaţii » Cărţi

Ioan Dragoş STINGHE
Destinul tinereţii noastre - Note memorialistice

Ioan Dragoş STINGHE

Destinul tinereţii noastre - Note memorialistice


Editura Militară, Bucureşti 2005
ISBN: 973-32-0680-6În acea perioadă am primit o serie de ştiri dureroase. Au murit colegii de la vânătoare care acum se aflau în unităţi de luptă. Ioan Calous (într-un tonou în razmot peste faleza de la Eforie, de care s-a izbit în 21 august 1943) şi Gheorghe Nistor (dintr-o redresare întârziată, tot pe pământul Dobrogei), apoi colegul Ioan Bădulescu de la bimotoare, la Tecuci. Se pare că trecând prin zona poligonului unde se executau exerciţii de bombardament, un alt avion - în care se afla ca observator colegul Petre Săceleanu - a lansat o bombă, care a căzut exact peste ampenajul avionului său rupându-l şi provocând nenorocirea. Ce poate fi mai stupid decât aşa ceva?
Apoi au căzut colegii Constantin Gherghiceanu şi Petre Constantinescu, de la şcoala de zbor fără vizibilitate de la Popeşti-Leordeni. Executând un raid în timpul căruia au trecut pe deasupra satului natal al primului Zvorsca, au coborât cu Focke-Wulf-ul lor, au razmotat casa bătrânească şi lovind un copac s-au prăbuşit în curte şi au ars în faţa părinţilor lui Gherghiceanu.

Scopul acestei rubrici este de a informa vizitatorii noştri de apariţia, în decursul timpului, a unor cărţi cu subiect aviatic. Vom încerca totodată să oferim în acest cadru toate detaliile pe care le deţinem pentru procurarea acestor titluri, însă nu ne implicăm în (nu intermediem) comercializarea cărţilor prezentate.

Distribuie pagina pe...
© 2003 - 2020 Aspera ProEdu. toate drepturile rezervate. realizat de bratech.ro
Vanzare case, apartamente, terenuri, inchiriere garsoniere, spatii comerciale