site realizat din iniţiativa şi cu spijinul Fundaţiei Aspera ProEdu

pagină de istorie, tehnică şi educaţie aviatică română
 
pagina principală
contribuţiile d-voastră »
publicaţii »
învăţământ aviatic »
idei de start
asociaţii şi fundaţii »
dicţionar de personalităţi
dicţionar de termeni
link-uri utile
hartă site
contact
cartea de oaspeţi
forum

Noutăţi

nu există noutăţi

Descarca Adobe Acrobat Reader Descarca WinRAR

Vizitatori unici:
508514


Publicaţii » Cărţi

Constantin IORDACHE, comandor (r)
Eroul aviator Vasile A. Gavriliu

Constantin IORDACHE, comandor (r)

Eroul aviator Vasile A. Gavriliu


Editura Redacţiei Publicaţiilor pentru Străinătate, Bucureşti 2004
ISBN: 973-8333-33-4
cuvânt înainte: Traian Eugen CostăchescuCând mi-au apărut în faţă avioanele Mustang, am tras brusc de manşă pentru a defila repede prin faţa lor, gândindu-mă că vor deschide focul din faţă. Înălţimea fiind mare şi avionul Messerschmitt-109G aproape în limită de viteză, m-am angajat şi am căzut cam până la înălţimea de 7000 metri. Am anunţat prin radio ce mi s-a întâmplat precizând că revin. În acest timp auzeam la radio tot felul de comenzi: "trage în sus", "fă viraj dreapta", etc.
Bănuind că am fost urmărit de vreun avion Mustang, înainte de a lua înălţime am făcut câteva viraje în cerc continuu pentru a vedea dacă nu-i vreun avion după mine. Îmi umbla capul ca pe rulmenţi. Constatând că nu-i nimeni în coada mea, am pus cap compas Est şi am tras de manşă. Dar nici n-a apucat avionul a se înscrie pe această direcţie că o ploaie de gloanţe, precum o grindină, a căzut pe avionul meu. Într-o clipă am împins manşa înscriind avionul într-o strânsă spirală în coborâre şi am anunţat la radio că sunt doborât (Vasile Gavriliu)

Scopul acestei rubrici este de a informa vizitatorii noştri de apariţia, în decursul timpului, a unor cărţi cu subiect aviatic. Vom încerca totodată să oferim în acest cadru toate detaliile pe care le deţinem pentru procurarea acestor titluri, însă nu ne implicăm în (nu intermediem) comercializarea cărţilor prezentate.

Distribuie pagina pe...
© 2003 - 2019 Aspera ProEdu. toate drepturile rezervate. realizat de bratech.ro
Vanzare case, apartamente, terenuri, inchiriere garsoniere, spatii comerciale