site realizat din iniţiativa şi cu spijinul Fundaţiei Aspera ProEdu

pagină de istorie, tehnică şi educaţie aviatică română
 
pagina principală
contribuţiile d-voastră »
publicaţii »
învăţământ aviatic »
idei de start
asociaţii şi fundaţii »
dicţionar de personalităţi
dicţionar de termeni
link-uri utile
hartă site
contact
cartea de oaspeţi
forum

Noutăţi

nu există noutăţi

Descarca Adobe Acrobat Reader Descarca WinRAR

Vizitatori unici:
508514


Publicaţii » Cărţi

Dan ANTONIU, Ioan BUIU, Dan HADÎTCĂ, Radu HOMESCU, George CICOŞ
Traian Vuia, Viaţa şi opera (monografie bilingvă, română şi engleză)

Dan ANTONIU, Ioan BUIU, Dan HADÎTCĂ, Radu HOMESCU, George CICOŞ

Traian Vuia, Viaţa şi opera (monografie bilingvă, română şi engleză)


Editura Anima Bucuresti, 2013
ISBN 978-973-7729-73-6
388 pagini, format A4În anul 2006, am sarbătorit 100 de ani de la prima desprindere de sol a unui aparat de zbor cu mijloace proprii de propulsie şi tren de rulare propriu, aparat realizat de ing. Traian Vuia. Evenimentul a avut loc la data 18 martie 1906 la Montesson, în Franţa.

Câţiva cercetatori şi-au concertat eforturile pentru realizarea unei monografii despre activitatea aeronautică a ing. Traian Vuia. S-a săpat în toate arhivele oficiale şi private din Romania, pentru identificarea informaţiilor şi documentelor ce fac referire la creaţia şi activitatea sa. Efortul acestui colectiv a fost materializat prin editarea în anul 2006 a unei monografii cu titlul "Pionieri ai aviatiei mondiale, Traian Vuia si epoca sa".

După această apariţie, în timp, efectuând cercetări în cercul prietenilor istorici francezi pentru realizarea unei monografii despre viaţa şi activitatea ing. Henri Coandă, am primit de la aceştia şi documente importante despre activitatea ing. Traian Vuia. Ulterior, datorită unei donaţii neinteresate, am primit documente deosebit de importante aici, acasă, în Romania. Un pas important a fost facilitarea accesului la periodicele franceze din perioada vieţii acestuia. Cantitatea şi în special importanţa documentelor noi descoperite, ne-a determinat să reluăm subiectul Traian Vuia pentru realizarea unei noi monografii, revizuită şi adăugită.

Am înglobat pentru prima data într-o lucrare, toată activitatea tehnică şi social politică a acestuia. Multitudinea de documente descoperite, au completat fericit informaţiile deja cunoscute, dar aduc şi multe, foarte multe date în premieră.

Este o lucrare de autor şi nu a putut intra în circuitul de distribuţie consacrat, poate fi achiziţionată direct de la Dl. Dan Antoniu - autor şi coordonator al lucrării, preţ 60 lei (danantoniu01@yahoo.com)Scopul acestei rubrici este de a informa vizitatorii noştri de apariţia, în decursul timpului, a unor cărţi cu subiect aviatic. Vom încerca totodată să oferim în acest cadru toate detaliile pe care le deţinem pentru procurarea acestor titluri, însă nu ne implicăm în (nu intermediem) comercializarea cărţilor prezentate.

Distribuie pagina pe...
© 2003 - 2019 Aspera ProEdu. toate drepturile rezervate. realizat de bratech.ro
Vanzare case, apartamente, terenuri, inchiriere garsoniere, spatii comerciale