site realizat din iniţiativa şi cu spijinul Fundaţiei Aspera ProEdu

pagină de istorie, tehnică şi educaţie aviatică română
 
pagina principală
contribuţiile d-voastră »
publicaţii »
învăţământ aviatic »
idei de start
asociaţii şi fundaţii »
dicţionar de personalităţi
dicţionar de termeni
link-uri utile
hartă site
contact
cartea de oaspeţi
forum

Noutăţi

nu există noutăţi

Descarca Adobe Acrobat Reader Descarca WinRAR

Vizitatori unici:
702176


Publicaţii » Cărţi

Maria-Laura KIVU, Alcibiade KIVU
Un medic printre vulturi - Biografie în imagini

Maria-Laura KIVU, Alcibiade KIVU

Un medic printre vulturi - Biografie în imagini


ISBN 978-973-0-09903-4
Editura Pro Editura şi Tipografie, Bucureşti 2011



"Şi eu am intrat sub studioul 4. Sebe intra şi se ocupa de organizarea paraşutiştilor. Deja începuse să se întunece. Lumină nu aveam. Paraşutiştii noştri erau în interior. Militarii, civilii erau afară. S-a dat ordin să se folosească o parolă. Parola era "Vasile", cu răspunsul "Sebe". Sebe a adus staţii radio de la turn şi s-a stabilit parola pentru paraşutişti "Baştan", după numele generalului Baştan, singurul cu paraşutismul civil şi militar. Trebuia să răspunzi "Grigore". Nu ştiai parola, trăgea unul! Trăgea unul, trăgea toată lumea, de la parter până la etajul nu ştiu care! Deci erau parole. Vasile1 - Vasile2. De parola Baştan ştiau numai paraşutiştii. Şi în felul ăsta nu ne-am mai împuşcat între noi. Dar atunci s-au întâmplat evenimente tragice afară! Şase paraşutişti au fost împuşcaţi în curtea interioară. Erau poziţionaţi spre vila lui Valentin Ceauşescu. Aş vrea să ştiu şi eu, după 20 de ani, cine i-a împuşcat! Şi au mai fost şi alţii, pentru că în documentele ulterioare apare că au fost 124 de morţi în acel perimetru al Televiziunii, dintre care 11 paraşutişti, în frunte cu locotenentul lor, Dragomirescu.
Eu eram în interior. Cei din Pangrati veneau sus. Eu nu ştiam ce se întâmplă sus. Noi eram organizaţi să nu permitem să pătrundă cineva sus. Atunci am aflat că a intrat şi Nicuşor Ceauşescu, şi cineva de la Târgu Mureş, care a zis că a venit cu Ceauşescu să se pună la dispoziţia Revoluţiei. Şi toată noaptea am stat sub studioul 4. Un fel de a spune că am stat, pentru că acolo se încărcau încărcătoarele cu muniţie. Şi pentru că nu te puteai deplasa pe hol, se aruncau din hol spre luptători, spre paraşutişti."

[Cartea reprezintă o biografie în imagini a colonelului (r) medic Vasile MARIN, construită pe baza documentelor şi fotografiilor puse la dispoziţia autorilor de către acesta.
Cei care nu găsesc cartea în librării şi doresc să o procure urgent se pot adresa editurii, la Bucureşti, sau direct autorilor, la Braşov, prin e-mail, Laura Kivu, laura11kivu@yahoo.ie]

Scopul acestei rubrici este de a informa vizitatorii noştri de apariţia, în decursul timpului, a unor cărţi cu subiect aviatic. Vom încerca totodată să oferim în acest cadru toate detaliile pe care le deţinem pentru procurarea acestor titluri, însă nu ne implicăm în (nu intermediem) comercializarea cărţilor prezentate.

Distribuie pagina pe...
© 2003 - 2024 Aspera ProEdu. toate drepturile rezervate.