site realizat din iniţiativa şi cu spijinul Fundaţiei Aspera ProEdu

pagină de istorie, tehnică şi educaţie aviatică română
 
pagina principală
contribuţiile d-voastră »
publicaţii »
învăţământ aviatic »
idei de start
asociaţii şi fundaţii »
dicţionar de personalităţi
dicţionar de termeni
link-uri utile
hartă site
contact
cartea de oaspeţi
forum

Noutăţi

nu există noutăţi

Descarca Adobe Acrobat Reader Descarca WinRAR

Vizitatori unici:
565311


Publicaţii » Cărţi

Alcibiade KIVU
Instructoarea mea de zbor

Alcibiade KIVU

Instructoarea mea de zbor


Braşov, 2008
ISBN: 978-973-0-06221-2În a 40-a zi de la suspendare mi-au arătat cauza suspendării mele de la zbor: o anonimă, cum am mai spus, pe o foaie de caiet dictando, într-un plic simplu, netimbrat, doar data poştei pe care mi-am memorat-o repede, de o ţin minte şi acum la aproape 80 de ani: 04 septembrie 1964, de pe ştampila poştei Oradea. Aşa fără timbre, a ajuns la Direcţia Securităţii Regionale Crişana ! Mi-a dat-o s-o citesc, am parcurs cu privirea 5-6 rânduri, nu ştiu dacă era scrisă şi pe verso, dar jos era o semnătură indescifrabilă. Şi am citit cam aşa:
"Sunt o bună prietenă de-a Sandei Agache şi mi-a destăinuit că vrea să evadeze din ţară şi că va zbura la mică înălţime să nu o prindă radiolocatoarele..."
Am început să tremur ca varga şi gândeam: Oare ce învăţătoare i-a pus tocul în mâna asta blestemată, de a putut scrie aceste inepţii?! Cine oare, Doamne, a putut scrie rândurile defăimătoare, mincinoase...? Mi-a luat scrisoarea din mână, aproape că mi-a smuls-o. Şi am întrebat atunci: "Pentru asta am fost suspendată de la zbor?!

...

Îi mulţumeam în gând bunului Dumnezeu că nu era vorba de fratele meu, crezând că a făcut o greşală acolo în munca de securist. De altfel el nu mergea pe "teren", ci a fost ani de-a rândul secretar al comitetului PCR. Din spusele lui, nici acolo nu-şi făceau datoria "tovarăşii", căci toţi erau plictisiţi. [pag. 146]

Scopul acestei rubrici este de a informa vizitatorii noştri de apariţia, în decursul timpului, a unor cărţi cu subiect aviatic. Vom încerca totodată să oferim în acest cadru toate detaliile pe care le deţinem pentru procurarea acestor titluri, însă nu ne implicăm în (nu intermediem) comercializarea cărţilor prezentate.

Distribuie pagina pe...
© 2003 - 2021 Aspera ProEdu. toate drepturile rezervate.