site realizat din iniţiativa şi cu spijinul Fundaţiei Aspera ProEdu

pagină de istorie, tehnică şi educaţie aviatică română
 
pagina principală
contribuţiile d-voastră »
publicaţii »
învăţământ aviatic »
idei de start
asociaţii şi fundaţii »
dicţionar de personalităţi
dicţionar de termeni
link-uri utile
hartă site
contact
cartea de oaspeţi
forum

Noutăţi

nu există noutăţi

Descarca Adobe Acrobat Reader Descarca WinRAR

Vizitatori unici:
533652


Publicaţii » Cărţi

Adrian POSTELNICU
Aeroelasticitatea structurilor de aviaţie

Adrian POSTELNICU

Aeroelasticitatea structurilor de aviaţie


Editura Universităţii TRANSILVANIA din Braşov, Braşov 2000
ISBN: 973-9474-84-5, pag. 218"Pe de altă parte, abordarea domeniilor Aeroelasticităţii necesită o pregătire complexă în principiu, aici se imbină, aşa cum spune şi numele Aerodinamica cu Teoria Aeroelasticităţii. În general, marii exponenţi ai aeroelaticităţii au provenit, sau provin, ori din domeniul analizei de structură, ori din cel al aerodinamicii şi mult mai rar din amândouă.
...
În plus, metodele computaţionale dezvoltate extrem de mult în ultimul timp atât în mecanica structurilor cât şi în aerodinamică, au intrat în mod natural şi în aeroelasticitate... Regula însă, în ceea ce priveşte pachetele de programe de calcul dedicate aeroelasticităţii este că acestea nu sunt de largă circulaţie, ci sunt produse de firme de specialitate.
...
Nu în ultimul rând, a scrie o carte de aeroelasticitate după publicarea monografiilor lui Petre Augustin (în 1966, respectiv 1973) impune obligaţii suplimentare. În fond, şcoala românească de aeroelasticitate a fost fondată şi dezvoltată în România de către prof. dr. docent Petre Augustin. Şi pe această cale, autorul acestor rânduri aduce un pios omagiu celui dispărut de curând din mijlocul nostru, Prof. Petre Augustin. [Adrian Postelnicu, Braşov; septembrie 2000]

Scopul acestei rubrici este de a informa vizitatorii noştri de apariţia, în decursul timpului, a unor cărţi cu subiect aviatic. Vom încerca totodată să oferim în acest cadru toate detaliile pe care le deţinem pentru procurarea acestor titluri, însă nu ne implicăm în (nu intermediem) comercializarea cărţilor prezentate.

Distribuie pagina pe...
© 2003 - 2020 Aspera ProEdu. toate drepturile rezervate. realizat de bratech.ro
Vanzare case, apartamente, terenuri, inchiriere garsoniere, spatii comerciale