site realizat din iniţiativa şi cu spijinul Fundaţiei Aspera ProEdu

pagină de istorie, tehnică şi educaţie aviatică română
 
pagina principală
contribuţiile d-voastră »
publicaţii »
învăţământ aviatic »
idei de start
asociaţii şi fundaţii »
dicţionar de personalităţi
dicţionar de termeni
link-uri utile
hartă site
contact
cartea de oaspeţi
forum

Noutăţi

nu există noutăţi

Descarca Adobe Acrobat Reader Descarca WinRAR

Vizitatori unici:
530931


Publicaţii » Cărţi

Constantin IORDACHE, Aurel PRUIA
Aviatori din Muntenia

Constantin IORDACHE, Aurel PRUIA

Aviatori din Muntenia


Redacţia Publicaţiilor pentru Străinătate, Bucureşti 2008
ISBN: 978-973-8333-48-2Din anul 1960 până în 1982 Puiu Dumitru a zburat pe toate avioanele supersonice de tip MIG, aflate în dotarea aviaţiei militare române. În anul 1962 a zburat pe avionul MIG-21, a doua zi după locotenentul-comandor aviator Marcu Alexandru.
În cariera sa de pilot militar (1950-1982) Puiu Dumitru a zburat pe 18 tipuri de avioane (9 clasice şi 9 cu reacţie), totalizând 2500 ore de zbor din care 2000 pe avioane cu reacţie. Succesiv Puiu Dumitru a îndeplinit funcţiile de pilot, comandant de escadrilă, locţiitor de comandant de regiment, comandantul Regimentului 93 Aviaţie de Vânătoare de le Giarmata, după care, din martie 1970, a îndeplinit funcţia de comandant al Diviziei 34 Apărare Antiaeriană de la Timişoara, concomitent fiind avansat în grad până la inclusiv gradul de general de flotilă aeriană.
Din 17 septembrie 1983 până în octombrie 1989, generalul de flotilă aeriană Puiu Dumitru a fost şeful Departamentului Aviaţiei Civile din Ministerul Transporturilor, cu rang de adjunct de ministru. [Dumitru Puiu, general de divizie aeriana, pag. 278]

Scopul acestei rubrici este de a informa vizitatorii noştri de apariţia, în decursul timpului, a unor cărţi cu subiect aviatic. Vom încerca totodată să oferim în acest cadru toate detaliile pe care le deţinem pentru procurarea acestor titluri, însă nu ne implicăm în (nu intermediem) comercializarea cărţilor prezentate.

Distribuie pagina pe...
© 2003 - 2020 Aspera ProEdu. toate drepturile rezervate. realizat de bratech.ro
Vanzare case, apartamente, terenuri, inchiriere garsoniere, spatii comerciale