site realizat din iniţiativa şi cu spijinul Fundaţiei Aspera ProEdu

pagină de istorie, tehnică şi educaţie aviatică română
 
pagina principală
contribuţiile d-voastră »
publicaţii »
învăţământ aviatic »
idei de start
asociaţii şi fundaţii »
dicţionar de personalităţi
dicţionar de termeni
link-uri utile
hartă site
contact
cartea de oaspeţi
forum

Noutăţi

nu există noutăţi

Descarca Adobe Acrobat Reader Descarca WinRAR

Vizitatori unici:
702327


Publicaţii » Cărţi

Mircea FINESCU şi alţii
Pilotul planorist Mircea Finescu

Mircea FINESCU şi alţii

Pilotul planorist Mircea Finescu


Editura Tiparg, Piteşti 2005
ISBN: 973-735-066-9
colecţia "O viaţă dăruită planorismului românesc"



Conducerea concursului care ştia de succesele planorului IS-3 din anul anterior şi pentru că toţi ceilalţi concurenţi zburau pe SuperFutar (R-22S) mi-a făcut programarea să concurez şi eu pe acelaşi planor. Ei ştiau că un asemenea planor a fost livrat în România şi că am zburat cu el. Am fost foarte bucuroşi să acceptăm propunerea pentru a nu fi handicapat de participare la competiţie cu un prototip necunoscut. Zburând cu R-22S am ocupat în concursul naţional din Ungaria locul III.
Planorul IS-3 a renăscut sub denumirea IS-3d. Aripa şi-a reluat locul iniţial, dar fuselajul a trecut la construcţia clasică de lemn căci atelierele URMV se desfinţau, dispărând şi posibilitatea construcţiilor metalice... IS-3d a devenit planorul clasic de antrenament şi performanţă al aerocluburilor noastre începând din 1957. Au fost construite în total 152 exemplare.

Scopul acestei rubrici este de a informa vizitatorii noştri de apariţia, în decursul timpului, a unor cărţi cu subiect aviatic. Vom încerca totodată să oferim în acest cadru toate detaliile pe care le deţinem pentru procurarea acestor titluri, însă nu ne implicăm în (nu intermediem) comercializarea cărţilor prezentate.

Distribuie pagina pe...
© 2003 - 2024 Aspera ProEdu. toate drepturile rezervate.