site realizat din iniţiativa şi cu spijinul Fundaţiei Aspera ProEdu

pagină de istorie, tehnică şi educaţie aviatică română
 
pagina principală
contribuţiile d-voastră »
publicaţii »
învăţământ aviatic »
idei de start
asociaţii şi fundaţii »
dicţionar de personalităţi
dicţionar de termeni
link-uri utile
hartă site
contact
cartea de oaspeţi
forum

Noutăţi

nu există noutăţi

Descarca Adobe Acrobat Reader Descarca WinRAR

Vizitatori unici:
533575


Publicaţii » Cărţi

Constantin IORDACHE, comandor (r) aviator
Incredibile întâmplări aeriene

Constantin IORDACHE, comandor (r) aviator

Incredibile întâmplări aeriene


Editura Olimp, 2005
ISBN: 973-7744-24-1
cartea a apărut sub egida Asociaţiei Române pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii (ARPIA)"Am fost scos de sub dărâmăturile avionului de către doi ostaşi care făceau paza liniei ferate. M-au transportat cu o căruţă până la conacul Oteteleşteanu, iar de aici cu o şaretă către un spital din Bucureşti. Cum nu dădeam nici un semn de viaţă, plin de sânge, cu traumatisme la cap cu arcadele sparte şi hemoragie pe gură, rănit la braţ şi la umărul stâng, în comuna Ciorogârla, slujitorii de la conac nu şi-au mai continuat drumul către Bucureşti ci m-au lăsat în curtea mănăstirii Ciorogârla, pentru a mă înmormânta comuna sau armata.
După o scurtă slujbă religioasă, maicile şi călugării m-au aşezat pe un catafalc în incinta mănăstirii. A doua zi dimineaţa, deschizând biserica pentru curăţenie şi rugăciuni, călugărul de serviciu auzindu-mă gemând a dat alarma, transportându-mă apoi de urgenţă la Spitalul Colţea din Bucureşti unde, sub directa îngrijire a doctorului Olănescu, am fost însănătoşit." (Dumitru Chera)

Scopul acestei rubrici este de a informa vizitatorii noştri de apariţia, în decursul timpului, a unor cărţi cu subiect aviatic. Vom încerca totodată să oferim în acest cadru toate detaliile pe care le deţinem pentru procurarea acestor titluri, însă nu ne implicăm în (nu intermediem) comercializarea cărţilor prezentate.

Distribuie pagina pe...
© 2003 - 2020 Aspera ProEdu. toate drepturile rezervate. realizat de bratech.ro
Vanzare case, apartamente, terenuri, inchiriere garsoniere, spatii comerciale