site realizat din iniţiativa şi cu spijinul Fundaţiei Aspera ProEdu

pagină de istorie, tehnică şi educaţie aviatică română
 
pagina principală
contribuţiile d-voastră »
publicaţii »
învăţământ aviatic »
idei de start
asociaţii şi fundaţii »
dicţionar de personalităţi
dicţionar de termeni
link-uri utile
hartă site
contact
cartea de oaspeţi
forum

Noutăţi

nu există noutăţi

Descarca Adobe Acrobat Reader Descarca WinRAR

Vizitatori unici:
523922


Publicaţii » Cărţi

Ioan CHERECHEŞ
Dracii roşii

Ioan CHERECHEŞ

Dracii roşii


Editura Olimp, 2006
ISBN: 973-7744-28-4
cuvânt înainte: prof. dr. Valeriu AvramNiciodată nu vor fi cuvinte să exprime cu adevărat sufletul unor oameni cu braţele înaripate.
Chiar şi gazetarul Mihai Negru, prezent la 16 octombrie la evenimentul aviatic de la Băneasa, a fost fascinat de evoluţia piloţilor Mihai Pantazi, Petre Ivanovici şi Max Manolescu, încât şi-a exprimat starea sufletească, urcată la superlativul absolut, prin cele două cuvinte din titlul reportajului său: DRACII ROŞII.
După mai bine de 60 de ani de atunci, previziunea colonelului aviator De L Hermite, ataşatul militar al Franţei la Bucureşti, a rămas un adevăr incontestabil când afirma la sfârşitul mitingului de la Băneasa: "Domnilor, sunt încântat şi uimit de executarea în formaţie a înaltei game de acrobaţie cum n-am văzut nici la Paris, Hendon sau Berlin. Sunt convins că aceşti mari aşi ai pilotajului nu vor fi depăşiţi de nimeni niciodată"

Scopul acestei rubrici este de a informa vizitatorii noştri de apariţia, în decursul timpului, a unor cărţi cu subiect aviatic. Vom încerca totodată să oferim în acest cadru toate detaliile pe care le deţinem pentru procurarea acestor titluri, însă nu ne implicăm în (nu intermediem) comercializarea cărţilor prezentate.

Distribuie pagina pe...
© 2003 - 2020 Aspera ProEdu. toate drepturile rezervate. realizat de bratech.ro
Vanzare case, apartamente, terenuri, inchiriere garsoniere, spatii comerciale